Praktik Aspholm
*Kroppsscanning *Zonterapi *Örtterapi
*Kosttillskott *"Näring på sked"

*Qi-terapi/Ljusakupunktur
*Matintoleranstest *Akut KranioSakral Terapi

MatintoleransTest

 

...Det kan kännas som en influensa som aldrig bryter ut, orolig tarm, övervikt, hudutslag, migrän, diarré, uppblåst mage, hyperaktivitet, onormal trötthet, illamående, hjärtklappning och svimningstendens, mm.

 

Har du länge undrat om det kan vara något i maten du mår dåligt av? Gluten undrar många nu om de blir dåliga av. Kanske är det vete, råg eller korn och deras innehåll av även andra ämnen man kan reagera mot, exempelvis gliadin och lectiner.

Mjölken? Många prövar laktosfritt men mår inte bättre. Då bör du veta att det ofta är självaste mjölkproteinerna man kan reagera på!

Paprika, äpplen, kanel, mango, soja, kanske torsk, forell, ål eller makrill? Kakao, ägg, cashewnötter, mandel eller något annat?

Med ett matintoleranstest kommer du att veta! Som utbildad kostrådgivare, får du tips om hur du byter ut livsmedel enklast och med matintolerans följer att man har tarmdysbios, läckande tarm. Du får veta det du behöver för att vända ditt tillstånd och förbättra din hälsa.

 

Från ett och samma laboratorium i England kommer testet som omfattar valfritt 80, 120 eller 200 matämnen. Testet skickas till England för analys och man får vänta i snitt tre-fyra veckor på analyssvaret. Man kan alltså välja tre olika nivåer på testet, vad gäller hur många ämnen som skall testas.

Ring praktiken för mer exakt kostnadsbesked!
I kostnaden ingår rådgivning och åtgärdsplan, anpassat till analyssvaret. Kostnad tillkommer för ev. kosttillskott som kan vara lämpliga för att stötta kroppen under läkningen och bättra tarmhälsan.

 

Matintolerans och matallergi  

Intolerans är steget före allergi säger man i USA. En obehandlad intolerans kan så småningom  gå över till allergi om man inte undviker födoämnet ifråga en tid. En intolerans kan man åtgärda.

Lång reaktionstid

Tyvärr kan det ta flera dagar efter intag av födoämnet man inte tål, innan reaktionen kommer. Därför är det svårt att försöka lista ut vad det kan vara trots noggrann matdagbok (vid allergi är reaktionen ofta omedelbar). En del kopplar inte symtomen till att det kan vara matintolerans och får därigenom oftast inte rätt hjälp. 

 

Symtomen är tecken på immunförsvarsreaktion på födoämnen.
Med rätt åtgärder kan man åstadkomma en förbättring!

Nr.1 är testet, att få veta.

Nr.2 är anpassa kosten så födoämnet ej finns med under en period. Du kan må bättre redan efter ett fåtal dagar genom att avlägsna denna matvara ur ditt kosthåll. Testet visar VAD du behöver avstå ifrån en tid.

 Nr.3 är att samtidigt med kostanpassning hjälpa mage och tarmslemhinna till ett sundare tillstånd. Detta sker med olika kosttillskott som kan vara bra och stödjande för matsmältning och tarm. 

Kosttillskott som stödjer ditt tillfrisknande finns på praktiken.

 

Testet är tillverkat i England och tillverkaren med sitt systerbolag Genesis Diagnostics Ltd, står för en mängd diagnostiska- och screnningtester som används av bl.a. medicinska kliniker.

Testet har godkänd ISO kvalitétsstandard/ Camebridge Nutritional Sciences LDT.

Choklad påstås göra en lycklig och ge en en känsla som att vara kär. Men den kan också orsaka diarré. Mindre romantiskt kanske...men är det cacaon du inte tål? Kanske är det laktosen som finns i chokladen, eller mjökproteinet i sig? Med ett test får du svaret.

Copyright © 2003-2009 Praktik Aspholm All rights reserved.
 1